Maarten Dijkshoornlaan 31
3055 AS Rotterdam

Telefoon: 010 - 422 10 38
Email: info@crystalpalace-serres.nl

Serre of Tuinkamer? De verschillen op een rij.

Ondanks dat Serres en Tuinkamers nagenoeg gelijk zijn qua uiterlijk zijn er toch wezenlijke verschillen tussen beide. Als u nadenkt over een serre of tuinkamer is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. Dat garandeert u van jarenlang plezier!

Tuinkamer
Een tegenwoordige Tuinkamer is eigenlijk wat men vroeger een Serre of Wintertuin noemde. Zo’n serre was vaak een uitbouw van staal, enkel glas en gietijzeren ornamenten. Deze Wintertuin werd ook wel Oranjerie genoemd daar destijds de zeer populaire sinasappelbomen hier werden neergezet om te overwinteren. Ook de kuipplanten werden uit de tuin gehaald om in de Serre te overwinteren.

De Tuinkamer is een ruimte die meer op de tuin gericht dan het woonhuis. We moeten de Tuinkamer blijven beschouwen als een aparte ruimte van de woning. De inrichting richt zich eveneens meer op de tuin dan een normale woonruimte. Dit type aanbouw is dan ook niet geschikt om continu bij het woonhuis te betrekken. Verwarmen doet men doorgaans alleen wanneer de ruimte wordt gebruikt. Kortom: een heerlijke ruimte om te zitten als het buiten eigenlijk nog te koud is. Bouwkundig gezien is de Tuinkamer een stuk eenvoudiger dan een Serre om dat er minder eisen worden gesteld aan de isolatiewaarden.

Serre
Waar het gebruik van een Oranjerie wat beperkt is, daar kunnen we de Serre wel als een volwaardige uitbouw beschouwen. Huiskamer, eetkamer, keuken, kantoor of bijvoorbeeld een speelkamer voor de kinderen; het is allemaal mogelijk. Centrale verwarming wordt doorgetrokken om ook in de winter volop van de Serre te genieten. De Serre is een volwaardige uitbouw met spouwmuren, isolerend glas en centrale verwarming. De Serre is een ruimte die het hele jaar door bij het woonhuis kan worden betrokken.